dissabte, 28 de desembre del 2013

El WASHI TAPE i les noves manualitats

Hola bloggers!

Tinc moltes idees per explicar-vos, però començaré amb el tema de les “manualitats”.
En molts casals i activitats d’aules encara es continuen fent els <<típics tòpics>> com són els murals, les caretes de cartolina o guix, i fer fanalets per Nadal...
No s’innova amb nous materials! Des d’edurepte diem PROU AL PAPER MACHÉ, AL PAPER PINOTXO I AL PAPER DE SEDA!

Mestres, professors/es, educadors/es, directors/es i monitors/es entre altres, no tingueu por d’experimentar amb nous materials, BENVINGUTS A LA REVOLUCIÓ!

Ara s’ha posat molt de moda l’scrapbooking, el decoupage, el washi-tape...  A poc a poquet us aniré introduint a tots els conceptes perquè els exportem a les manualitats dels més petits i a casa també!


Avui toca: WASHI-TAPE.

El Washi-Tape (washi en japonès vol dir paper d’arròs, i tape en anglès vol dir cinta) no és res més que un tipus de cinta adhesiva.
El paper és produït amb fibres provinents d’arròs, però també n’hi ha de blat, bambú, cànem... És original del Japó, la primera empresa en produir-lo va ser Kamoi Kakoshi Co, una fàbrica de cinta de carrosser.
És molt fàcil de tallar, enganxar, desenganxar... És resistent però pots tallar-la amb els dits, translúdica i l’adhesiu no deixa residus, per tant pots utilitzar-la més d’una vegada.
El paper està decorat amb tot tipus de sanefes, dibuixos, colors i formes. És important saber que no porten cap tipus de substància química (només el washi tape autèntic) !!!

*COMPTE! Algunes marques de washi no són produïdes amb pasta d’arròs, i poden ser tòxiques! Mireu-ho a les etiquetes quan ho compreu!
Per això millor no jugar-se-la, i us recomano la marca MT.

Una variació és el Fabric Tape, es tracta de una cinta adhesiva igual però de tela.

Us exposo una ràpida i fàcil idea:

Decorar pinces d’estendre la roba de fusta amb washi tape
PASOS:

  1. Enganxa un troç de washi tape (+/- llarg com un dit) i enganxa’l sobre una cara de la pinça. Et sobrarà cinta pels quatre costats.
  2.  Retalla amb unes tisores el washi-tape sobrant, fent que quedi rasurant la pinça. Si ho fem amb nens/es, podem fer-ho amb una llima de ungles: llimar en el sentit de la cinta washi tape cap a la fusta, així es va trencant la cinta quedant ben enganxada.
  3. Rasura també el forat que queda enmig de la pinça, on hi ha la molla metàl·lica.
  4. Si vols, en un dels costats pots enganxar un imant.
  5. Ja la tens acabada, el resultat és espectacular!!! Sembla realment que hem pintat la pinça! 


Veieu un altre exemple…

Podeu trobar moooooolts blogs i webs, i ara han editat el primer llibre sobre washi tape escrit en Espanya, de Chris Bravo.



Està carregat de idees originals com la que el meu tió (d'aquesta passada nit bona, 24/12/2013) va posar en pràctica:




Va ser totalment un èxit!!! Mireu els més petits:



En resum, PER QUÈ ÉS ÚTIL AMB NENS/ES?
  •   Perquè és fàcil de manejar i es pot tallar amb els dits!!
  •   Perquè NO és tòxic!!
-        QUÈ MÉS VOLEM?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada